Borger- og Kulturrforening

 VissenbjerghusVissenbjerg Borger- og Kulturforening


November - februar Kunstudstilling i salen


Kunstudstilling i salen


De udstillede billeder er malet af Grethe  Nielsen


Denne gang udstilles billeder malet af Grethe Nielsen, Nørregaard Billedkunst.

Grethe Nielsen er autodidakt kunstner og har gennem en årrække primært beskæftiget sig med abstrakt malerkunst. Personligt synes hun, at malerier er med til at gøre huset levende og skabe en god stemning.

Hun maler meget varieret i såvel stærke farver som pasteller og har altid et varieret udvalg af malerier, der kan skabe en god harmoni med det øvrige interiør.

Hun maler med akryl på lærred og papir samt af og til akvareller og oliemalerier. Størstedelen af hendes billeder er abstrakte, men også figurative og naivistiske malerier har stået på staffeliet.

Hun udstiller bl.a. på gallerier og i kunstforeninger og viser gerne sine billeder frem i sit galleri derhjemme.

Udstillingen er åben fra den 15. august med indgang fra biblioteket, når der er betjening der, og der ikke er andre arrangementer i salen

.Onsdag den 25. sept. Kl 19.00

Foredrag ved Per Mathiesen: Kubuneh - dansk skole- og landsbyudviklingsprojekt i Gambia


Det er en meget spændende historie, som han fortæller om og viser billeder fra.

 

Lions Vissenbjerg-Årup har været heldige at lære en rigtig “ulands-ildsjæl” at kende, som har lagt både hjerte, sjæl og ihærdighed i et udviklingsprojekt i landsbyen Kubuneh i Gambia.
Per Mathiesen, tidligere skoleinspektør på Højstrupskolen i Odense, har som aktiv pensionist skænket sit skolehjerte til den lille landsby Kubuneh i Gambia. Han har sin egen hytte i landsbyen og har de sidste 11 år regelmæssigt boet dér.
Per er initiativtager og har sammen med en gruppe frivillige færdiggjort to skolebygninger og igangsat forskellige udviklingsprojekter i landsbyen – i høj under mottoet ”hjælp til selvhjælp”.
Projekterne har kørt over mange år og startede med en plan om at bygge en lille skole i landsbyen, hvor børnene ellers skulle gå mange kilometer for at komme i skole, hvis de overhovedet kom i skole. De større piger risikerede desuden at blive overfaldet og voldtaget under den lange vandring til skolen.

På denne baggrund vil Lions Vissenbjerg-Årup i samarbejde med Vissenbjerg Borger- og Kulturforening gerne invitere alle interesserede til at høre Per Mathiesens spændende foredrag om det projekt, som har betydet utroligt meget for landsbyen Kubuneh.

Det er en meget spændende historie, som han fortæller om og viser billeder fra.

Entre til foredraget er kr. 60 pr. person inkl. kaffe m kage.
Kr. 40 af billetprisen går ubeskåret til at støtte projektet i Kubuneh.


Lions Vissenbjerg-Årup i samarbejde med Vissenbjerg Borger- og Kulturforening


 


Onsdag den 23. oktober Kl. 19.00

Foredrag med Kurt Flemming (Pjerrot på Dyrehavsbakken)

Livet set med (h)vid vinkel


Viljen til at ville skaber evnen til at kunne” – en talemåde Kurt Flemming har levet efter hele livet.
Kurt Flemming fortæller om en fantastisk barndom. Om en meget svær skoletid. Om at træffe nogle svære valg i livet. Om en lang idrætskarriere på højt niveau. Om drømmen om at blive artist på trods af et lille talent, men med en stor vilje. Om at bevare det positive selv når døden kommer meget tæt på.
Tilbage i 1962 begyndte Kurt Flemming med at trylle og satte sig allerede dengang målet, at han ville være professionel tryllekunstner.
Men forældrene mente dog, at han burde få sig en "rigtig" uddannelse først, således at han altid havde noget at falde tilbage på.
Men det blev heldigvis aldrig aktuelt, for Kurt Flemming er i dag en af landets bedste tryllekunstnere.
I 1992 tog han springet og blev Pjerrot i Aalborg Tivoliland og fra 1997 Pjerrot på Dyrehavsbakken.
Kurt Flemming fortæller om denne spændende livsrejse, hvor hårdt arbejde gør, at man når sine mål, selvom det nogen gange ser sort ud.
Alt sammen fortalt med charme og glimt i øjet. Det vigtigste i livet er at være til stede i nuet, lære af fortiden og glæde sig til fremtiden.


Entre pris incl. kaffe/the og kage kr. 60 pr. for medlemmer af Vissenbjerg Borger- og Kulturforening, for andre kr. 80.
Mandag den 28. oktober kl. 19 - 21

Syng Dansk –  med Elisabeth Gjerluff Nielsen


Elisabeth har igennem snart 40 år beskæftiget sig med dansksproget sangskrivning - til både andre artister samt egne snart 30 album-udgivelser fra VOXPOP 1980-83, til solist: ELISABETH 1984-2017 og til børn med sange, som datteren ROSA (fra Rouladegade) i dag bl.a. turnerer og underholder næste generation med. Hun har udover egne værker som En Sømand Som Dig, Hud Mod Hud, Sotto Voce, Hun Danser En Morgen med mange flere skrevet hits til danske artister som Lis Sørensen, Ray Dee Ohh, Dodo and the Dodos, Søs Fenger og mange flere. Seneste udgivelse er soloalbummet RETTIDIG ØMHED 2017. Elisabeth turnerer pt. med materialet herfra samt highlights fra hele produktionen med orkestret ELISABETH og De Unge Mænd.

Entre gratis men tilmelding på assensbib.dk nødvendig.

Der vil mulighed for at købe kaffe/te & kage, øl & vand.

Arrangenmentet er en del af "Spil Dansk i Assens Kommune" -ugen.

AssensBibliotekerne i samarbejde med
Vissenbjerg Borger- og KulturforeningTorsdag den 14 november kl. 20

Teater "Gullaschbaronen"

- en satirisk kabaret om en nyrig families dans om guldkalven

 

Begrebet gullaschbaroner opstod under første verdenskrig, da driftige forretningsfolk tjente store summer på at lave gullasch til den tyske hær. Penge, som de nyrige ofte brugte til spekulation på børsen, til ekstravagante fester og store paladser. Formuer blev vundet, og lige så mange blev tabt.
Forestillingen Gullaschbaronen er inspireret af disse skandaler, som blandt andet var medvirkende til Land- mandsbankens krak i 1922, men den trækker også tråde til nutiden, til finanskrisen for 10 år siden og skandalen omkring Danske Bank. Grådighed og manglende moralsk kompas sættes i scene i en stram og skarp musikalsk form.
Instruktører og medvirkende: Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen. Forfatter og scenograf: Hans Dueholm

Kostumer: Nathalie Meldgård
Producent: Figaros

Billetpris: 150 kr.  billetter bestilles på vestfynsteater.dk


Husk der kan bestilles teatermenu i Bethesda – Vissenbjerg Samlingshus, Vestergade 8 i Vissenbjerg (ca. 100 m fra Vissenbjerghus).
Bordbestilling senest dagen før kl. 12 på mail: hanne-limkilde@hotmail.com Hvis det ikke er muligt, så ring på tlf.: 40358994.

Maden serveres kl. 18 og menuen er:
Hjemmelavet gullaschsuppe
Kaffe/te med æbletærte

Pris pr. person: 80 kr.


Vestfyns Teater i samarbejde med 

Vissenbjerg Borger- og Kulturforening


Torsdag den 21. november kl. 19

Vinsmagning

I samarbejde med Dagli´Brugsen, Vissenbjerg præsenterer Borger og Kulturforeningen igen i år nogle rigtig gode tilbud på julens vine.
Der bliver mulighed for at smage, og  for at købe vine til en rigtig god pris.
Der er lagt op til en hyggelig aften med information om vinene, og der serveres lidt godt til ganen.
Torsdag den 30. januar 2020 kl. 19

Foredraget "Den store udfordring"
ved Andreas Kamm tidligere generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.


Denne aften vil Andreas Kamm give sit bud på, hvordan vi kan være med til at afhjælpe en af Verdens største katastrofer – Den uhyremængde af flygtninge rundt om i verdens krigszoner.
Andreas Kamm har været knyttet til Dansk Flygtningehjælp siden 1981 og i perioden fra 1998 til oktober 2017 fungeret som generalsekretær.
I hans lederperiode har organisationen vokset sig op til at formidle op til 3 milliarder kroner om året og have op til 4000 ansatte og endnu flere frivillige.

Kom og få viden til gavn.

Entre pris incl. kaffe/the og kage kr. 60 for medlemmer af Vissenbjerg Borger- og Kulturforening, for andre kr. 80.Torsdag den 19. februar 2020 kl. 19

Historien om Kim Larsen ved Karsten Holm


Karsten Holm synger Larsens sange og fortæller noget af historien. Danmarks nationalskjald, den store gavflab, eller bare Kim Larsen - født Kim Melius Flyvholm Larsen, d. 23. oktober 1945, død d. 30. september 2018. Kim Larsen fik sit gennembrud i 1969 med gruppen Gasolin, og siden slutningen af 70'erne har han været Danmarks førende og bedst sælgende sanger og komponist.
Da han startede i begyndelsen af 70´erne var han én af de kunstnere, som man enten elskede eller ikke kunne fordrage. Alt dette er ændret i dag. Alle elsker Kim Larsen - ung som gammel.
Ud over sangene og musikken vil Karsten Holm også fortælle historien om Kim. Vi skal have de gode sange fra "Langebro" og "Maria" til nyere, så som "Dengang da jeg var lille". Udover at synge sine egne sange har Kim Larsen også gennem hele karrieren fortolket andres sange, f.eks. med "Sange fra glemmebogen", som vi også skal høre et par stykker af. Når Kim Larsen fortolker en sang, lyder det altid som om han selv havde skrevet den.

Entre pris incl. kaffe/the og kage kr. 60 for medlemmer af Vissenbjerg Borger- og Kulturforening, for andre kr. 80.Onsdag den 18. marts 2020 kl. 19

Generalforsamling.

Detaljer følger


Søndag den 3. maj 2020 kl. 08

Skovensdag

Detaljer følger
Vissenbjerg Borger- og Kulturforening

Webmaster: Erik Juul Knudsen, tlf 20293185. mail: info@vbkf.dk

Vissenbjerghus, Vestergade 4, 5492 Vissenbjerg

Vissenbjerg Borger- og Kulturforening


Medlemsskab

Hvis du ønsker at blive medlem så send en mail med navn, adresse og e-mailadresse til info@vbkf.dkNyhedsbrev

Hvis du ønsker at modtage vores nyhedsmail så send en mail med navn og mailadresse til info@vbkf.dk


.